Projecten

Projecten
Onze ervaring is dat kinderen meestal zelf op ideeën komen als ze aan de slag gaan en het leuk vinden om uit een paar plankjes (afvalhout) een vliegtuig of naambord te maken. Positief is dat het dan vanuit hun eigen fantasie en creativiteit ontstaat met vaak verrassend resultaat!

Een idee is om zelf eerst een ontwerpje te maken. Dat kan bijvoorbeeld door foto’s te maken van iets dat uw kind wilt (na)maken. Om zo te bekijken hoe je dit in hout zou kunnen doen en daar zelf een tekening van te maken op schaalgrootte. Zo worden kinderen gestimuleerd om zelf na te denken over de uitvoering.

Maar het is natuurlijk ook leuk aan de slag te gaan met bestaande projecten.

showing project 1

Een eenvoudig werkstukje dat we verzonnen voor onze workshops om kinderen op weg te helpen als ze niet weten wat ze moeten maken, is een kaartenstandaard (of een standaard voor servetten of cd’s). Klik hier voor de beschrijving van de kaartenhouder.

Een ander, wat groter project uit 2014 dat nog regelmatig actueel is, is het WK2014 scorebord. Met een paar aanpassingen nog op allerlei andere manieren te gebruiken.

In de zomer van 2014 ontwikkelden we ook een project voor het maken van een liniaal. De beschrijving gaat uit van een oranje exemplaar, met rood-wit-blauwe rups, maar de kinderen mogen natuurlijk voor heel andere kleuren kiezen.

Ons nieuwste project is een zelfgemaakte vogelvoederplank. Als het vriest of als er een flink pak sneeuw ligt, kunnen de vogels die in ons land overwinteren wel wat hulp gebruiken. Met deze projectomschrijving wordt het een echt ‘sterrenrestaurant’.

We hopen u zo op ideeën te hebben gebracht en wensen de jonge klusser(s) veel plezier met ToolKid.

Heeft uw kind zelf een leuk project bedacht? Dan houden wij ons aanbevolen voor foto’s en een beschrijving van het project om op onze website of facebook-pagina te plaatsen. Op die manier kunnen kinderen elkaar stimuleren en ervaringen uitwisselen.

Ook zullen we zelf met enige regelmaat een project toevoegen.

Het ToolKidteam