menu
0

Klussen met je (klein)kind

Nog een paar dagen naar school en dan begint de kerstvakantie!

Een mooi moment om de kerstsfeer te verhogen en met je kind (of kleinkind) te gaan klussen, samen iets te maken van hout. Werken met gereedschap is goed voor de ontwikkeling van je kind en samen klussen versterkt jullie onderlinge band.

Je staat misschien niet direct te springen om je kind met echt gereedschap te laten werken, maar er zijn redenen om het juist wel te doen:

Hoe stoer is het om met een echte zaag te zagen, met een echte boor te boren en met een echte hamer te timmeren? Spelenderwijs leert je kind met gereedschap om te gaan en daadwerkelijk iets te maken. Dat geeft hun zelfvertrouwen een boost!

Quality time: je deelt een nieuwe ervaring met je kind en je ziet elkaar eens van een heel andere kant. Want het is vooral de kunst om je kind te volgen, begeleiden en helpen waar het nodig is. En niet de klus uit handen te nemen. Je geeft je kind het vertrouwen. Dit versterkt de onderlinge band.

Klussen is een goed alternatief voor schermgebruik. Werken met gereedschap stimuleert de motoriek- en oog hand coördinatie, zo belangrijk voor kinderen die nog volop in ontwikkeling zijn!

Samenwerken inspireert. Kinderen hebben een rijke fantasie, zijn vaak beelddenkers. Je bent samen aan het bouwen, een idee krijgt vorm. En tijdens dit proces ontspruiten allerlei leuke ideeën uit het brein van je kind. Daar kun je samen een ontwerp van maken. Voor de volgende klus.

Jullie hebben samen iets gemaakt, een tastbaar resultaat om trots op te zijn! Hoe leuk is het als je kind trots aan anderen vertelt “dat hebben we samen gemaakt!”. Het moment wordt steeds weer teruggehaald, een mooie herinnering waar je nog lang van na kunt genieten.

Je stelt je kind bloot aan risico’s en leert het daarmee om te gaan. Door je kind het vertrouwen te geven om zelf het gereedschap te gebruiken leert het er verantwoordelijk mee om te gaan. Veiligheid is belangrijk. Natuurlijk moet je als ouder je kind wijzen op de gevaren, de tanden van een zaag zijn scherp. En je kind het juiste gereedschap bieden om in alle veiligheid zelf uit te kunnen vinden hoe je moet zagen. Daarom is er ToolKid.

We hebben een leuk ‘Samen-Maak-Idee’ uitgewerkt, de kerstlantaarn.

Een project dat we eerder bedacht hebben voor een aantal workshops in december. Kinderen gingen enthousiast aan de slag om het met een beetje hulp van hun ouders te maken.

Dit is ons ToolKid Kerstcadeau, voor jou en je kind. Klik hier om het stappenplan aan te vragen.

We wensen jullie veel klusplezier!

Dit is de eerste stap van ToolKid naar meer zelfmaak-ideeën en we leren graag.

Daarom vinden we het erg fijn als jullie – als de klus geklaard is – je ervaringen met ons willen delen! En ontvangen we ook heel graag een foto van jullie kerstlantaarn! Je kunt dit sturen naar info@ToolKid.com.

Fijne kerstdagen!

Lise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *