menu
0
×
[yith_woocommerce_ajax_search]

Retourneren

Mag ik mijn artikelen retourneren?

Volgens de wet is een zogenaamde zichttermijn geregeld. Dit betekent dat je na ontvangst 14 dagen de tijd hebt om rustig over je aankoop na te denken. Mocht je besluiten het artikel toch niet te willen houden, kunt je het binnen deze termijn aan ons terugsturen.

Daar zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden:

de artikelen zitten in de originele verpakking en zijn niet gebruikt;

de kosten voor het terugsturen komen voor jouw rekening (behalve als het ontvangen artikel stuk is of wij een verkeerd artikel hebben gestuurd).

 

Hoe retourneer ik mijn artikelen?

Dat kan heel gemakkelijk via onze website geregeld worden. Het is handig als we van tevoren weten dat je je bestelling aan ons wilt terugsturen. Daarom start elke retourzending in je account. Log in en ga naar ‘retourzending aanmelden’. De stappen zijn eenvoudig te doorlopen en daarna kun je het pakket terugsturen.

Heb je tijdens afrekenen geen account aangemaakt, stuur dan een e-mail naar info@toolkid.com met verzoek tot retourneren. Vermeld hierbij je ordernummer en artikel(en) die je wilt retourneren.

Tip: bewaar je verzendbewijs. Daarmee kun je de zending traceren als er iets misgaat.

 

Wat is het retouradres?

Tijdens je retourmelding krijg je vanzelf het juiste retouradres voor het terugsturen van je bestelling.

 

Hoe weet ik of jullie mijn retourzending ontvangen hebben?

Dat is heel simpel. Via de track & trace code op je verzenbewijs kun je de zending volgen. En zodra de retourzending verwerkt is ontvang je van ons een e-mail.

 

Hoe snel is een retour verwerkt?

Over het algemeen hebben we je retour na ontvangst binnen 5 werkdagen verwerkt.  Zodra je retour verwerkt is sturen we je een e-mail en als alles in orde is betalen we het aankoopbedrag exclusief verzendkosten binnen 14 dagen terug.

 

Hoe snel word ik terugbetaald na retourneren?

Nadat je retourzending is verwerkt, betalen we je aankoopbedrag exclusief verzendkosten binnen 14 dagen terug. Natuurlijk wel onder de voorwaarde dat de producten in onbeschadigde staat, ongebruikt en in originele verpakking bij ons terug komen. Mocht dit niet zo zijn, stellen we je via e-mail op de hoogte. Zie ook artikel 18 van onze algemene voorwaarden.

 

Wat moet ik doen als er iets mis is met de afgeleverde artikelen?

Je bestelling wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid ingepakt en aangeleverd bij de vervoerder. Toch kan het voorkomen dat een product beschadigd, defect of incompleet wordt afgeleverd. Meld dit dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen via info@toolkid.com. Het is handig als je foto’s meestuurt, van het beschadigde en/of incomplete pakket of het defecte artikel. Dan kunnen we bekijken hoe we het probleem op kunnen lossen. De kosten voor terugzending van het defecte artikel worden vergoed.