menu
0

Tip: het leukste cadeau voor je kind!

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor je kind? 

Als ouder zoek je naar de juiste balans in de opvoeding van je kind. Als je een cadeau zoekt wil je graag dat je kind zich eraan kan ontwikkelen. Educatief verantwoord noemen we dat.
Bouwen is een belangrijk element in de motorische ontwikkeling van kinderen. Dat begint vanaf het moment dat ze voorwerpen kunnen vastpakken. Er is dan ook veel aanbod op de markt om te bouwen en gereedschap is onderdeel daarvan. Werken met gereedschap stimuleert niet alleen de motoriek maar bevordert ook de creativiteit en het oplossingsgerichte vermogen. Het gaat dus verder dan alleen bouwen. Daarom geven we je graag cadeautips voor duurzaam kindergereedschap waar ze jarenlang plezier van hebben.

Kinderen vinden het leuk om te timmeren en te zagen. Voor jonge kinderen is er  speelgoedgereedschap op de markt, van houten gereedschapskisten, werkbanken tot plastic boormachines en zagen. Maar vanaf 5 jaar willen ze het echte werk.
Kinderen en echt gereedschap: dat klinkt als een gevaarlijke combinatie! Maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Het gezegde ‘onbekend maakt onbemind’ gaat hier nog het meest voor op: we hebben het doe-het-zelven vaak al niet meer meegekregen. Dat maakt ons huiverig om onze kinderen met dit ‘gevaarlijke spul’ te laten werken… In de praktijk blijken kinderen echter juist heel verantwoord met gereedschap om te gaan! Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat ze de juiste gereedschappen krijgen, met heldere instructies hoe ze het moeten gebruiken.

En dat is ToolKid: echt gereedschap, speciaal ontwikkeld voor kinderhanden en afgestemd op hun motoriek.

Geen imitatie of verkleining van gereedschap voor volwassenen, maar speciaal ontwikkeld mèt en vóór kinderen. Het is uitgebreid getest en doorontwikkeld, en daarom uitermate geschikt om kinderen zelfstandig aan de slag te laten gaan.

Hoe leuk is het om te timmeren met een echte kinderhamer, te zagen met een echte kinderzaag, te boren met een elektrische kinderboormachine, te schroeven met een handige kinderschroevendraaier? Om in alle veiligheid te ontdekken wat er mogelijk is als je zelf gaat bouwen!

Veilig? Ja, want ToolKid is wereldwijd het enige gereedschap voor kinderen dat goedgekeurd is volgens de strenge Europese veiligheidsnorm (Toy Safety Directive 2009/48/EC en EN71, part 1 en 3).

Hoe kan dat dan? Een zaag is toch scherp? Dat klopt, de tanden van een zaag moeten scherp zijn om een plank door te kunnen zagen. Daar kun je niet veel aan veranderen, maar je kunt er wel omheen denken. Daarom hebben we de zaaggeleider ontwikkeld, zodat de vingers ver van het scherpe zaagblad blijven en je kind toch helemaal zelf kan zagen.

Zo is er ook een handige spijkerhouder, een rolmaat waarvan we de stalen band vervangen hebben door een stevig kunststof lint en een oplaadbare boormachine waarmee ze veilig kunnen werken.

En het ergonomisch verantwoorde ontwerp van alle gereedschappen en de heldere instructies nodigen uit tot een grote mate van zelfstandigheid.

ToolKid biedt een complete set echt kindergereedschap, een eenmalige investering waar je kind jarenlang plezier van heeft. Veilig, praktisch en duurzaam, want het gaat om kinderen.

Je kunt ervoor kiezen om je kind de complete set cadeau te doen. Maar we begrijpen dat dit best een uitgave is. Hoe gaan andere ouders hier mee om? We kregen feedback met handige tips die we graag met je delen:

“Ik heb de set gekocht met familie en vrienden. Op de verjaardag van mijn zoontje kreeg hij van ons de tas met een aantal gereedschappen en de rest kreeg hij van opa’s en oma’s, tantes, ooms, vrienden, zodat hij aan het einde van de dag de hele set had. Toen ik dit voorstelde was iedereen enthousiast en vóór zijn verjaardag was alles geregeld inclusief de betalingen via Tikkies”

“Mijn man en ik hebben besloten om de complete set te kopen en iedere keer een deel ervan te geven. Te beginnen met haar verjaardag. Door het jaar heen volgden het behalen van het zwemdiploma, Sinterklaas, Kerst en we geven ook altijd iets in de grote vakantie”.

“Opa en oma hebben de set gekocht voor als hun kleinkinderen op bezoek komen. Zo hebben ze er allemaal plezier van! Ook opa die het superleuk vindt om met ze te klussen”

En natuurlijk kun je ook stapsgewijs de gereedschappen kopen voor je kind:

“Wij hebben drie kinderen en zijn gestart met de figuurzaagset voor onze dochter en later de zaag en zaaggeleider voor onze zoon. Het leuke is dat ze elkaar inspireren als ze bezig zijn en elkaars gereedschap lenen. De jongste krijgt binnenkort de klauwhamer en spijkerhouder. Zo krijgen we een heel klusteam in huis”.

“Mijn kind is 5 jaar geworden en heeft de hamer met spijkerhouder gekregen. In de komende jaren wil ik dit steeds meer uitbreiden”.

Gun jij je kind het plezier om met echt kindergereedschap aan de slag te gaan?  Wat wil je uitgeven aan het cadeau? Zoek op het bedrag dat je in gedachten hebt en wij maken zichtbaar welke artikelen je daarvoor kunt aanschaffen. Je kunt ook kiezen voor achteraf – of gespreid betalen.