menu
0

‘Tools for Life’ voor een duurzame toekomst

Door kinderen al jong aan te moedigen in hun interesse voor techniek, ontdekken ze hun creativiteit op dit vlak. Zo bouwen we aan een duurzame toekomst. Want wat is er mooier dan dat kinderen vaardigheden leren waar ze later profijt van hebben? ‘Tools for Life’, noemen wij dat!

Kindergereedschap stimuleert ontwikkeling

ToolKid sluit niet alleen naadloos aan op de ontwikkeling van kinderen, het levert ook een belangrijke bijdrage aan hun ontwikkeling.

Door met gereedschap te werken, leren kinderen namelijk vaardigheden aan die als basis dienen voor hun verdere groei. Al snel worden ze superhandig, creatief en oplossingsgericht. En reken maar dat dit hun zelfvertrouwen een boost geeft!

Samenwerken en zelfstandigheid

Naast het stimuleren van zelfstandigheid, moedigt het gebruik van gereedschap kinderen juist ook aan tot samenwerken. Ze kijken bij elkaar de kunst af, helpen elkaar, wisselen ideeën uit en komen zo tot een nog beter resultaat. Zowel doe-het-zelf als doe-het-samen: het mes snijdt aan twee kanten!

Een duurzame toekomst

Door kinderen zelf te laten ontdekken wat er allemaal mogelijk is wanneer ze met techniek bezig gaan, worden ze zich steeds meer bewust van wat er achter de wereld van techniek schuilgaat. Het maakt ze nieuwsgierig en moedigt aan om vaker te kiezen voor ‘zelf maken’, in plaats van iets nieuws te kopen. Een stuk leuker, en goed voor het milieu!

Zo bouwen we met ToolKid aan een duurzame toekomst, door te investeren in de basis. Want onze kinderen bouwen de wereld van morgen. Dus laten we ze ‘tools for life’ meegeven!