Het Fantastisch Kinderfilm Festival

Fantastisch Kinderfilm FestivalHet Fantastisch Kinderfilm Festival is een jaarlijks terugkerende toer met een filmprogramma + interactief landschap langs 10 filmhuizen door heel Nederland. Op sommige plekken staan ze een weekend, op andere langer (in vakanties). Doelgroep zijn kinderen van 2-9 jaar en hun (groot)ouders. In Amsterdam komt er ook een aantal schoolklassen langs.

Dit jaar is het thema ‘Werkplaats Krak & Mik’ (klussen, constructie (2D/3D) en verbouwen). In het interactieve landschap wordt een Kluskeuken opgebouwd, waar kinderen met hulp van  een boormachine appels schillen en met verfrollers chocolade op hun pannenkoek rollen. Met hamertje tik maken de kids korte stop-motion films. Er is ook een kleine werkplaats waar kinderen kunnen zagen en schroeven en zo eindeloos kleine kindermeubels en losse plankjes kunnen bewerken.

Voor dit laatste was de organisatie op zoek naar goed gereedschap en kwam zo bij ToolKid uit. Ook kan het gereedschap worden gekocht door begeleiders die enthousiast worden van onze ‘professional tools for kids‘.

En enthousiast zullen ze zeker worden als ze zien hoe zelfstandig de kids met het gereedschap kunnen werken en hoe veilig het is.