menu
0

MAAK EN PIMP JE EIGEN VOGELHUISJE

Na de korte winter met sneeuw en ijs kwam het lentegevoel. Wat een heerlijk weer!
Het was van korte duur en het mooie zachte lenteweer maakte plaats voor storm en maartse buien. Maar de knoppen komen aan de bomen en de vogels laten weer van zich horen. De lente is nu echt in aantocht…..

Het moment is aangebroken dat de vogels druk op zoek zijn naar een plek om hun nestje te bouwen. Het vogelnestje in onze tuin heeft alweer nieuwe huurders, staartmeesjes dit keer.

Ik kijk ernaar uit om ze te volgen, van het bouwen van hun nestje tot het moment dat de jonge vogels uitvliegen! Daar word je blij van!

Zoals je ongetwijfeld weet, was er afgelopen jaren steeds meer overlast door de eikenprocessierups. Aanraking met de haren van de rupsen geeft vervelende klachten en is voor honden zelfs erg gevaarlijk. Vogels zijn natuurlijke vijanden van deze rupsen en in veel gemeentes zijn extra nestkastjes opgehangen als onderdeel van de bestrijding.

Dat bracht me op het idee voor een nieuw project: een superleuk en uniek vogelhuisje maken!

Wil jij de natuur een handje helpen?

Door een vogelhuisje te timmeren? Zodat de vogels niet alleen een plek hebben om een nest te bouwen maar ook rupsen bij jou in de buurt kunnen opeten?

Maar hoe maak je dat nou leuk? Zo’n nestkastje is toch maar een saai geheel.

Timmer samen met je kind een vogelhuisje en geef er je eigen draai aan. Leef jullie fantasie uit en maak het nestkastje uniek door het te pimpen!

Natuurlijk voldoet het vogelhuisje aan de eisen qua afmetingen, dus maak je eerst de basis. Maar daarna kunnen jij en je kind helemaal los gaan….

We hebben een voorbeeld voor je uitgewerkt tot een duidelijk stappenplan.

 

 

Met een boodschappenlijst voor de materialen en de ToolKid gereedschappen die je nodig hebt om het te maken.

Zo weet je precies hoe je samen met je kind het vogelhuisje kunt maken en opleuken.

Hoe creatief ben jij?

Download hieronder je gratis stappenplan.

[ninja_form id=”3″]