menu
0

Wat ToolKid onderscheidt: innovatief, ergonomisch en makkelijk hanteerbaar kindergereedschap

ToolKid onderscheidt zich door het ergonomische ontwerp, het gewicht en de afmetingen. Het is gemakkelijk hanteerbaar kindergereedschap, niet te groot of te zwaar, en ergonomisch 100% afgestemd op de fysieke mogelijkheden van een kind.

Innovatief: ontworpen vanuit het kind

ToolKid producten zijn ontwikkeld met en vanuit het kind. Door te observeren waar kinderen met bestaande gereedschappen tegenaan liepen, kwamen we tot slimme, ergonomische ontwerpen. Zo werden de eerste prototypes – in samenwerking met de TU Delft – ontwikkeld en succesvol getest door kinderen in de naschoolse opvang.

En het resultaat mag er zijn! Onze gereedschappen nemen namelijk alle fysieke obstakels weg die een kind tegenhouden om aan de slag te gaan.

2
3

Wat dacht je bijvoorbeeld van onze innovatieve figuurzaagbeugel (1), die niet in de weg zit tijdens het zagen.

Of onze zagen (2) met pistoolhandvat, om de druk op de hand goed te verdelen en de juiste zaaghouding te stimuleren. Heb je een zaag namelijk goed vast, dan spreekt de volgende stap voor zich!

Een handvat dat in één oogopslag duidelijk maakt hoe je het vast moet houden, zoals bij de hamer (3).

Onze ingenieuze spijkerhouder (4), die zere vingertjes bij het hameren voorkomt. Als kinderen voor het eerst gaan timmeren zijn ze bang om op hun vingers te slaan…dus slaan ze op hun vingers! Maar met het spijkertje in de spijkerhouder geklemd kan het kind de aandacht volledig richten op de hamer en de spijker, zonder angst om verkeerd te slaan.

En ook onze zaaggeleider (5) voorkomt ongelukken: een ergonomisch hulpmiddel om veilig en recht te leren zagen op eigen tempo. Het handje dat niet zaagt blijft op veilige afstand van de zaag.

4
5