menu
0

Sneeuwpret, maak zelf een slee!

Eindelijk is Nederland weer eens bedekt met een mooie laag sneeuw. En de ijspret kan ook al (bijna) beginnen want het vriest dat het kraakt! Met de winter op komst gingen we met zijn allen op zoek naar alles wat met sneeuwpret te maken heeft. Met als gevolg dat op veel plaatsen sleeën al snel uitverkocht waren. Met moeite is er tweedehands nog iets te vinden, maar er is een alternatief……

Wat is er leuker dan zelf een slee maken?

Dus zijn we bij ToolKid aan de slag gegaan. Chris, net 6 jaar geworden, heeft zich heerlijk uitgeleefd met zagen, want er zijn best veel planken nodig. En schroeven gaat haar inmiddels ook goed af. De moeilijke delen heeft opa gezaagd met de decoupeerzaag en voorzien van glijders. Samen hebben ze alles gemeten en afgetekend zodat alle onderdelen goed in elkaar passen.  Chris heeft alles mooi gladgeschuurd en gaatjes voor het schroeven voorgeboord. Natuurlijk wilde ze een persoonlijk tintje aan de slee geven door de plankjes van mooie kleuren te voorzien en de slee een naam te geven.

Een paar uur later…….

Chris is dolblij met haar nieuwe slee! We hebben er nog een touw aangemaakt zodat we de slee kunnen trekken. Sneeuwpret ten top!

Wij gunnen jou en je kind ook dat plezier! Daarom hebben we het hele stappenplan voor je uitgewerkt. Wil je weten hoe je de slee maakt?

Download hier je stappenplan.

[ninja_form id=”3″]