menu
0

Willen we het wiel opnieuw uitvinden?

Als ik je vraag aan een boormachine te denken, wat zie je dan voor je?

De boormachine heeft een herkenbare vorm, een handvat en zo’n beetje haaks daarop de boorkop. Onmisbaar als je gaat klussen en het apparaat ziet er ook nog eens stoer uit. De boormachine is populair bij volwassenen én kinderen. Kijk maar eens naar het aanbod van speelgoed boormachines, zelfs grote merken als Bosch en Black & Decker hebben speelgoedvarianten op de markt gebracht. En allemaal varianten op hetzelfde model.

Waarom ziet de ToolKid boormachine er dan anders uit? Is het dan wel zo verstandig om te kiezen voor een andere vorm? Wil ToolKid het wiel opnieuw uitvinden?
Nee, dat niet. Ons streven is juist om de gereedschappen zoveel mogelijk te laten aansluiten op ‘grote mensen’ gereedschap zodat kinderen later gemakkelijk de overstap kunnen maken.

Nee, het is een ergonomisch dingetje. Een bewuste keuze, waardoor kinderen met plezier kunnen boren.

De reden is dat het traditionele model boormachine niet werkt voor kinderen. Ik zal je uitleggen waarom. Het heeft te maken met de oog hand coördinatie. De motorische ontwikkeling van kinderen van grove naar fijne motoriek gaat samen met de oog hand coördinatie. Dit is een proces dat zich voltrekt in de kinderjaren en zo rond het twaalfde jaar voltooid is. In de praktijk bleek dat kinderen het traditionele model boormachine niet goed konden uitrichten met als gevolg een scheef gaatje. Het gewicht in de boorkop versterkte dit effect en regelmatig brak een boortje. En dan is het boren niet zo leuk meer.

Het is dus niet simpel gewicht en afmetingen verkleinen en je hebt een kinderboormachine.

ToolKid stelt het kind centraal. Wij kijken naar de fysieke mogelijkheden, dus de afmetingen van kinderhanden in combinatie met de motoriek. Daarom heeft de ToolKid boormachine het rechte T-model, waardoor kinderen wel goed kunnen uitrichten en recht boren. Tijdens de gebruikerstest met de ToolKid prototypes, uitgevoerd door de TU Delft, bleken kinderen al heel snel voorkeur te hebben voor het T-model boven de kleine variant van het traditionele model. Kinderen vinden zelf uit wat werkt en kiezen daarvoor. En het gaat er toch om dat ze met plezier leren boren? En als iets goed lukt, smaakt het naar meer…

Nog steeds is de ToolKid boormachine erg populair. Niet alleen bij kinderen, ook volwassenen hebben ontdekt hoe handig het apparaat is, vooral in de fijne houtbewerking en modelbouw.

Vanzelfsprekend is ook aan veiligheid en duurzaamheid is gedacht, want het gaat om kinderen. Wil je meer weten over de werking van de boormachine? Kijk dan ons filmpje op YouTube.

De technologische ontwikkeling staat niet stil en we werken nauw samen met onze leveranciers om gebruik te maken van de nieuwste technieken. Een aantal jaren geleden hebben we de Li-ion techniek overgenomen voor de energievoorziening. De boormachine werd daardoor zuiniger in gebruik, minder milieubelastend en de accu leverde meer vermogen. Recent hebben we, samen met de leverancier van de accu, de elektronica opnieuw opgebouwd om nog beter de capaciteit van de energievoorziening te benutten.

En het binnenwerk is voorzien van andere versnellingen en materialen om de krachten beter te doseren. Daarnaast zijn we afgestapt van de conventionele lader zoals in het filmpje nog te zien is en hebben we gekozen voor een USB-kabel. Bijna iedereen beschikt over een usb-lader dus waarom zouden wij er nóg eentje bijleveren om de stapel ongebruikte apparatuur aan te vullen?

En net als de boormachine voor volwassenen zit alles nu opgeborgen in een stevige, stoere koffer. Hoe cool is dat!

Ik zet nog even alle kenmerken van de ToolKid boormachine voor je op een rij:

PRAKTISCH

  • kinderen kunnen beter richten met het T-model
  • en makkelijker recht boren
  • en de boormachine met twee handen vasthouden

 

VEILIG

  • de boorkop draait niet mee
  • veilig boren met lage draaisnelheden (boort in hout, niet in de huid)
  • boortje blijft achter in het hout bij plotseling terugtrekken van de boormachine

 

DUURZAAM

  • Li-ion accu heeft een lange levensduur en laadt snel op
  • moderne techniek voor optimale capaciteit energievoorziening
  • kwalitatief hoogwaardig en recyclebaar

 

Wil jij je kind verrassen met deze stoere boormachine?

Hartelijke groet,

Lise